Het beste van de Radio 1 Sessie met Stef Kamil Carlens

4 maart 2017
Radio 1 Sessie Stef Kamil Carlens! Luister en kijk live
'Stuck in the status quo' is het eerste album dat Stef Kamil Carlens onder eigen naam gemaakt heeft. Hij komt het live spelen tijdens een Radio 1 Sessie in de Marconistudio. De tickets zijn uitgedeeld, maar je kan de sessie live meemaken op Radio 1 en op radio1.be

Stef Kamil Carlens - Hot Hotter Hottest

Een album onder je eigen naam (of als je wil: je eigennaam), is niet hetzelfde als een soloplaat. 'Stuck in the status quo' verschijnt onder de naam Stef Kamil Carlens, omdat het een zeer persoonlijke plaat is, waarop hij een groot deel van de instrumenten speelt. Maar zowel op plaat als live kan zelfs Stef Kamil Carlens het niet allemaal alleen.

Hoe het er live dan wel aan toegaat, ontdek je zelf tijdens de Radio 1 Sessie die Stef Kamil Carlens (en band dus) speelt op maandag 13 maart in de Marconistudio van de VRT. De wedstrijd om tickets te winnen is afgesloten, maar Radio 1 spaart geld noch moeite om de Sessie live aan te bieden. Uiteraard hoor je ze op de radio, vanaf 21u, maar ook online kan je rechtstreeks volgen met de streaming.

Wat dat live spelen van solowerk betreft, we kunnen wel wat tipjes van sluiers oplichten. SKC zingt en speelt gitaar - maar daar was je zelf ook al achter gekomen. In de single The journey will be long hoor je een harp en een vrouwenstem - dat is de Hongaars-Belgische Alma Auer, die SKC letterlijk van de straat haalde. Ze zal er bij zijn. Een ritmesectie hebben we ook nodig: Zita Swoon-kompaan Wim De Busser zorgt voor de percussie en ex-Dez Mona'er Nicolas Rombouts speelt contrabas. En dan is er nog Nel Ponsaers, die je kent van Golden Glows. Zij speelt allerlei toetseninstrumenten.

En voor wie het zich afvroeg: dit was de wedstrijdvraag: In welke van deze bands heeft Stef Kamil Carlens NIET gespeeld: dEUS, A Beat Band, Think Of One, Moondog Jr., Zita Swoon, Kiss My Jazz? Het juiste antwoord was Think Of One.

Herbeluister het interview met Stef Kamil in Allez Allez