Stefaan Fernande, schrijver van de hits 'Nobelprijs' en 'Porselein', onverwacht overleden

7 september 2021
De Belgische hitschrijver en componist Stefaan Fernande is overleden. Hij schreef honderden liedjes voor vele Vlaamse artiesten, zoals Yasmine, Clouseau en Will Tura. Enkele maanden geleden was hij nog te gast in 'De Winter Van'. Toen excuseerde hij zich nog omdat hij zowat iedereen het woord Nobelprijs fout liet uitspreken. Herbeluister het gesprek.

'Nobelprijs' van Clouseau, 'Porselein' van Yasmine, 'Vuurwerk' van Camille, 'Scars' van Stan Van Samang of 'Düm Tek Tek' van Hadise. Het zijn maar enkele van de vele hits waar schrijver en componist Stefaan Fernande een muzikale hand in gehad heeft.

Drie jaar geleden werd Fernande door Radio 2 en SABAM nog in De Eregalerij opgenomen. Het schetst het belang dat Fernande had binnen de Belgische muziekwereld. Het lijstje van bekende artiesten waar hij liedjes voor schreef, is dan ook indrukwekkend én divers.

Zijn overlijden, dat bevestigd wordt door bronnen dicht bij de familie, is dus een groot verlies voor de muziekwereld. Fernande werd 54 jaar.

Stefaan Fernande: "Excuses aan iedereen die ik Nobelprijs fout liet uitspreken"

In de winter van 2021 was Stefaan Fernande nog te gast op Radio 1. Daar nam hij de uitspraak-verwarring van 'Nobelprijs' voor zijn rekening. “Het is echt mijn fout. Ik denk dat ik het op school verkeerd geleerd heb. Excuses aan iedereen die ik het fout liet uitspreken.”

Herbeluister het gesprek met Stefaan Fernande in 'De winter van' via Radio 1 Select

Frank Vander linden: "Een veelzijdig vakman"

Frank Vander linden schreef een paar keer samen met Fernande, en is erg aangeslagen. Hij verliest niet alleen een collega, maar ook een vriend. Bij Ayco beschreef hij wat voor een vakman en lieve man hij was.

“Hij was heel veelzijdig. Voor je neus kon hij opeens de tekst en muziek van een lied bedenken, op een uur tijd. Hij kon zich enorm inleven in de artiesten waar hij voor werkte.”

Herbeluister het gesprek met Frank Vander linden in 'Ayco' via Radio 1 Select

Bron: vrtnws.be 'De winter van' en 'Ayco'

Lees ook: