Stefan Everts: "Ik heb een jaar nodig om dit te verwerken"

19 november 2017
Drie wereldkampioenen motorcross poseerden de afgelopen dagen voor een bos, een CO2-bos dat aan hen is opgedragen. Tienvoudig wereldkampioen Stefan Everts krijgt een bos in Puyenbroeck. Steffy Merlevede belde Everts in De Ochtend om te horen wat daar precies achter zit.

Omdat er in België steeds meer motorcircuits verdwijnen, hebben Joel Smets, Eric Geboers en Stefan Everts de actiegroep "Red de Motorcross" opgericht. Het was Geboers die tijdens een stille mars in Brussel het idee opperde om de CO2-uitstoot te compenseren door het planten van bomen. "Ondertussen hebben wij al 52.000 bomen geplant. Het tiende bos is het Stefan Everts-bos. Ik ben blij dat we dat toch al verwezenlijkt hebben. Het geld voor de aankoop van de bomen hebben we verzameld door raceshirt van toppers te verkopen."

Persoonlijke plannen

Doordat Suzuki zich teruggetrokken heeft uit de MXGP neemt Everts noodgedwongen een sabbatjaar. "Het is een enorme shock geweest. De voorbije twee jaar hadden we heel hard gewerkt om het team van Suzuki terug op te bouwen en een andere richting te geven. Dat is nu stopgezet door Suzuki Japan."

Na de mededeling van Suzuki had Everts de teamtruck op Facebook te koop gezet. "Het was heel moeilijk. Ik had de kans om verder te doen. Ik kon nog materiële steun krijgen van Suzuki maar ik heb direct beslist dat ik dat risico niet wou nemen. Het is heel moeilijk om sponors binnen te halen, zeker de budgetten die wij nodig hebben." 

Everts overweegt niet om bondscoach Smets op te volgen. "Ik wil alles op een rijtje zetten, alles verwerken. En dan zien we wel. Ik ga nu meer tijd doorbrengen met mijn zoontje Liam, die volop aan zijn carrière bezig is."