Stel je vragen over gezondheidsmythes

20 juni 2016
Fruitcocktail
Wat was nu weer gezonder? Witte of rode wijn? Wat is beter: suiker of stevia? Het ene 'onderzoek' beweert het ene, het andere onderzoek het andere. Om eindelijk duidelijkheid te scheppen heeft www.gezondheid.be samen met Ivox een "Grote Gezondheidsmythemeter" opgesteld. Voedingsdeskundige Patrick Mullie van de VUB is de samensteller van die test. Hautekiet legt jouw vragen aan hem voor!

Op de website www.gezondheid.be vind je sinds vandaag een gezondheidsmythemeter. Met daarin foute en juiste stellingen over jouw gezondheid. Het testpanel heeft alvast behoorlijk slecht gescoord: het haalde gemiddeld 3,7 op 10. (Een kortere versie van de test vind je op radio1.be)

Hoog tijd dus om onze kennis over gezondheid wat op te krikken. Want weet jij nog of rode wijn gezonder is dan witte wijn? En of laat op de avond eten nu echt ongezond is of niet?

Reageer

Heb je vragen over bio, suiker, stevia? Heb je vragen over enkele fervente fabels rond voeding die de ronde doen? Laat het ons weten! Hautekiet legt je vragen voor aan voedingsdeskundige Patrick Mullie.

Lijst van artikels