Stel al jouw vragen over diëten!

19 maart 2018
Bijna de helft van de Belgen is te dik. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek dat vorig jaar werd gepubliceerd in het New England Journal of Medicine. Het is dan ook niet vreemd dat er jaar naar jaar meer diëtisten actief zijn in ons land.

"Experts waarschuwen voor het doornroosje-dieet." "Experts waarschuwen voor het keto-dieet." "Experts waarschuwen voor het rauw water-dieet."

Veel mensen willen gewicht verliezen en kiezen soms voor drastische methodes. Professionele diëtisten waarschuwen keer op keer voor die diëten: in het beste geval werken ze gewoon niet, in het slechtste geval zijn ze ronduit gevaarlijk.

Om mensen die willen diëten correcten te informeren organiseert de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten van 19 tot 25 maart de Week van de Diëtist 2018.

Centraal dit jaar staat HAP-klaar advies. HAP staat voor Huisgemaakt, Aangepast en Persoonlijk. Wie HAP-klaar dieetadvies krijgt, dat op maat van het individu is opgesteld, heeft meer kans om met succes en op een veilige manier gewicht te verliezen.

Beluister het gesprek met diëtiste Nelle Dierynck: