Steun 'Artiesten zonder grenzen'!

29 januari 2016
Performance- en theatergroep Action Zoo Humain heeft een crowdfundingsactie opgezet, 'Artiesten zonder grenzen', waarmee ze Tunesische kunstenaars willen steunen. Zouzou Ben Chikha vertelt er meer over.

Het gaat niet goed in Tunesië. Er is sociale onrust, met gewelddadig protest, de avondklok is ingevoerd, ... 

Zouzou Ben Chikha is acteur bij Action Zancoo Humain en van Tunesische afkomst. "Het gaat van kwaad naar erger en dat heeft grote repercussies voor de bevolking." Tunesië leeft immers van toerisme, en net de toeristen blijven nu weg. 

"Oorspronkelijk gingen we daar een voorstelling maken. Toen merkten we dat het helemaal niet het ideale post-revolutionaire land was, waar alles plots goed draaide."

Op dat moment heeft Action Zoo Humain beseft dat ze het anders moesten aanpakken. Vijf jaar nadat Mohammed Bouazizi zichzelf in brand stak en daarmee de Tunesische revolutie ontlokte, stelden de acteurs zich de vraag: “Hoe kunnen we vandaag als kunstenaars de prille democratie in Tunesië steunen?”

Om die reden hebben ze de crowdfundingactie 'Artiesten zonder grenzen' opgestart. "De bedoeling is een groep Tunesische kunstenaars te steunen, zodat ze hier hun werk kunnen tonen." Een vorm van geëngageerd theater.

 

Klik hier om de crowdfundingactie te steunen:

Radio 1 Select