Stijn plays Prince - de hoogtepunten

29 augustus 2016
Op 21 april is Prince plots gestorven. Op 7 juni was zijn verjaardag, hij zou dan 58 geworden zijn. Op 8 juni speelde Stijn, de Vlaamse Prince, een stomend Prince-concert in de Ancienne Belgique.

In Stijn plays Prince kiest Stijn niet de gemakkelijkste weg. Hij zou de show kunnen volstoppen met meezingbare hitjes, want die heeft Prince inderdaad met bakken vol geschreven. Niet dat Stijn ze allemaal overslaat - The ballad of Dorothy Parker, Sometimes it snows in April, Starfish and coffee, ze komen wel degelijk langs - maar hij doet even graag veel minder bekende nummers als 17 Days, Housequake of D.M.S.R., of hij maakt mashups van bij voorbeeld Sign 'o' the times met Days of wild.

Met spreekwoordelijke gemak gaat Stijn door de immense Prince-catalogus, waarbij hij soms onthutsend dicht bij het origineel uitkomt, soms er een heel eigen draai aangeeft, en altijd zichzelf blijft.

Als masterclass ter voorbereiding van de Radio 1 Prince Sessie van volgende week maandag en dinsdag hoor je de hele week lang de hoogtepunten uit Stijn plays Prince, bij Ayco, in Wonderland en in Time Out.

Radio 1 Select