Interne Keuken
Stookschaamte
vr 28 mei - 10:00
Een paar jaar geleden zijn de knotwilgen nog eens geknot. Het snoeisel is al die tijd blijven liggen. Altijd wel weer iets anders nog belangrijkers te doen en waarom zou je zelf doen wat de natuur in je plaats doet - de boel opruimen - maar ook en vooral: stookschaamte. Strikt genomen mag het, maar Sven durft niet meer. Zijn netels zijn er blij mee. Die teren welig op het dode hout. Dat was nu ook weer niet de bedoeling. Wat te doen?
Niks doen is een optie. Dat dode hout verdwijnt wel vanzelf. Andere optie: Kris De Decker uitnodigen, de man van Low Tech Magazine, de website die offline gaat als de zon niet schijnt. Om maar te zeggen: Kris is donkergroen. Maar op zijn site staat een razend interessant artikel over hoe duurzaam hout stoken wel niet is. Als je het op de juiste manier doet. Dat wil zeggen: zoals onze overgrootouders deden en de helft van de wereldbevolking nog altijd doet.
Hoe kan dat nu? Vraagt u zich als moderne milieubewusteling af. Wel, dat komt Kris zaterdag uitleggen.