"Stop met huiswerk tijdens de vakantie, verdomme"

4 april 2017
De paasvakantie is begonnen maar dat zorgt niet altijd voor rust bij kinderen. De zoon van Kris Goris kreeg 'paasvakantiehuiswerk' mee. Iets wat voor hem niet kan. Zijn Minuut bij Hautekiet:
Ik ben kwaad.
Mijn zoon kwam thuis met paasvakantiehuiswerk en geen klein beetje maar goed voor minstens een uur per dag. Sommige ouders "zouden dat nodig vinden"...
Het lijkt alsof ouders zich liever vergapen op de prestaties van hun kinderen dan hen te stimuleren in hun leergierigheid. Zijn ze dan vergeten dat Albert Einstein slechts een gematigd middenmoter was tijdens zijn humaniora!
Wat ze op school leren zou in enkele maanden kunnen maar door al die herhalingen doen ze er een jaar over. Het verbaast me dat hij al die herhalingen niet strontbeu is en nog steeds alle dagen welgeluimd naar school wil.
Ik vind het belangrijk om tijdens de vakantie uit te loggen, te onthaasten en dat ook aan te leren aan ons kind. Ik wens onze vakantietijd in te vullen met wat ik belangrijk vind. Aanvullend maar niet thuis schooltje spelen.
Tijd om samen een film te zien, te ravotten in den hof, bootje varen kampen bouwen een wind- of watermolen bezoeken en zoverder.
Stop met het huiswerk tijdens de vakantie, verdomme.