Stroomonderbreking op Brussels Airport is opgelost maar vluchten zijn vertraagd

15 juni 2017
De luchthaven van Zaventem is vannacht getroffen geweest door een grote stroomonderbreking. Op Twitter meldden vanochtend verschillende mensen dat ze niet binnen konden op de luchthaven of hun vliegtuig op de tarmac niet konden verlaten. Rond 6.30 uur was de stroomstoring dan opgelost. Reizigers worden nu met mondjesmaat binnengelaten in het luchthavengebouw, meldt onze collega Joppe Matyn die ter plaatse is. Het luchtverkeer blijft echter nog een tijdje verstoord.

Mensen worden sinds 6.40 uur in groepjes van 40 naar binnengelaten. De eerste reizigers staan al aan de incheckbalie. De stroomonderbreking zou begonnen zijn om 4 uur deze nacht. Het vliegtuigverkeer is verstoord: heel wat vluchten hebben een vertraging opgelopen.

Sporza-collega Inge Van Meensel stond vanochtend met haar cameraploeg vast op Zaventem. Zij stond op het punt om op reportage te vertrekken naar Allicante met triatlete Sofie Goos, maar kon omstreeks 6 uur de luchthaven niet binnen. "We zouden vertrekken om 6 uur maar we staan nog altijd buiten aan de ingang. Er is een stroomonderbreking. Het is bizar. Iedereen denkt natuurlijk meteen aan een terreuraanslag, maar dat is het geval niet", omschreef Van Meensel de situatie.