Studio 100 heeft nieuwe locatie voor musical "40-45" in Puurs

13 december 2017
Studio 100 heeft in Puurs een nieuwe locatie gevonden voor de musical "40-45". Het gaat om een site van Montea vlakbij de kruising van de A12 en de N16. De musical zou normaal gezien gespeeld worden in een loods in de haven van Antwerpen, maar die mocht niet als evenementenhal gebruikt worden. De musical gaat op 7 oktober 2018 in première.

Tot in maart van dit jaar was het gebouw in Puurs nog in gebruik als magazijn van kledingketen H&M. De volledige site, recht tegenover het Fort van Breendonk, beslaat in totaal meer dan 40.000 m2. Op het grasveld aan de gebouwen wordt een grote tijdelijke constructie gebouwd (met een speelveld van 70 op 70 meter, 20 meter hoog en zonder palen) waarin de voorstelling zal gespeeld worden. Het artistieke concept, inclusief rijdende tribunes, blijft behouden. Het magazijn van het gebouw zal gebruikt worden als foyer en ontvangstruimte. Er is ook voldoende parking.

“Met deze locatie in Puurs hebben we de perfecte site gevonden voor de spektakel-musical "40-45"", zegt Gert Verhulst. "Ik ben bijzonder blij dat al 40.000 mensen ons het vertrouwen hebben gegeven door al een kaartje te kopen. Nu bekend is dat we in Puurs kunnen spelen, kunnen we weer een versnelling hoger schakelen in het productieproces. Ik hou er ook aan om Fernand en Karine Huts te bedanken voor het onvoorwaardelijke vertrouwen in het project en voor de steun die zij hebben geboden ook na het wegvallen van de vergunning in Beveren. We verwelkomen hen graag op de wereldpremière op 7 oktober 2018." Fernand Huts werkte samen met Studio 100 aan de bouw van de loods die na de voorstelling door Katoen Natie gebruikt zou worden als magazijn.

Ook Hans Bourlon is tevreden. "Ik ben bijzonder opgetogen dat we er met Studio 100 in geslaagd zijn om een mooie én goed bereikbare locatie te vinden die vele troeven heeft. Als gedreven ondernemers proberen we elke tegenslag om te zetten in een nieuwe opportuniteit."

De musical zou normaal opgevoerd worden in een loods in de de haven van Antwerpen, maar begin september raakte het nieuws bekend dat de gemeente Beveren geen vergunning toekende voor het gebruik van de loods als evenementenhal. De loods lag in de buurt van 21 zogenoemde Sevesobedrijven (die gevaarlijke stoffen behandelen). Daarom moest Studio 100 op zoek naar een nieuwe locatie.

"40-45" is de opvolger van "14-18", een musical die 207 keer gespeeld werd in de Nekkerhal in Mechelen en 335.000 toeschouwers lokte.

Bron: vrtnws.be

Beluister het interview met Hans Bourlon:

Lees ook: