"Stuur machtsmannen op training om te leren flirten op een manier die voor iedereen aangenaam is"

10 januari 2018
"Verkrachten is een misdaad. Maar aanhoudend of op een onhandige manier versieren is dat niet" schrijven enkele prominente Franse vrouwen, waaronder Catherine Deneuve, in een open brief. Daarmee reageren ze op het hele #metoo-verhaal. Ook schrijver Guillaume Van der Stighelen reageerde op Twitter. Hij kreeg één minuut zendtijd van Jan Hautekiet om zijn standpunt verder toe te lichten.

Deze tweet van Guillaume Van der Stighelen ook zien passeren? Hij lichtte hem verder toe in "de minuut".

(Lees verder onder de tweet)

“#metoo krijgt tegenstand”: daarmee kopt de krant vandaag een bal binnen waar zowat half mannelijk Vlaanderen tegen wil trappen. Je mag een dame niet meer recht in de ogen kijken, of je bent een pervert. En een vriendelijke bedoelde aanraking of een overenthousiast sms’je kan je later je carrière kosten.

Maar daarover gaat het niet. Jij, Jan Hautekiet, jij bent een mooie man. Muzikaal begiftigd en welbespraakt. Jij hoeft de deur van je kantoor maar open te zetten en de engelen beginnen te zingen. Maar er zijn mannen die minder begiftigd zijn en minder mooi. Zet ze maar eens allemaal op een rij, de grensoverschrijdende mannen, van Van Gheluwe tot Weinstein. Het zijn geen adonissen. Je ziet daar geen Jan Leyers, Pieter Loridon of Tom Boonen tussen staan. Het zijn allemaal heren die van de natuur weinig hebben meegekregen om bij een dame iets los te maken.

Vandaar mijn oproep, in deze tijden van empathie: we moeten iets doen voor de heren van positie die geen ander verleidingsmiddel hebben dan macht, status of geld. Laten we een school beginnen: The George Clooney Institute of Seduction. Dan kunnen alle machtsmannen (en vrouwen trouwens ook) op training om te leren flirten op een manier die voor iedereen aangenaam is.

Lees ook: