Sue, Rudy, Mauro, Tim of Regi?

10 maart 2018
Wie was Sue Daniels, die 17 jaar geleden de culthit Constant (Raving) uitbracht? God zal het weten, maar Jan Delvaux gokt erop los in Allez Allez. “Hopelijk blijkt het na al die jaren een meesterzet van Regi geweest te zijn.”

De Dikke Delvaux bracht in Allez Allez het verhaal van Sue Daniels. Wie, zeg je? Inderdaad. Sue scoorde in 2001 een culthit met Constant (Raving), maar niemand weet wie zij is. “Of hij”, zegt Jan Delvaux. “Sue bleek een man te zijn, een beetje zoals Cash al zei in A Boy Named Sue.”

Atari

“Mysterie is de smeerolie van de popmuziek", vindt Delvaux. "Naar verluidt was Sue iemand die Patrick heette, een zeer verlegen jongeman die zo anoniem mogelijk wou blijven. Op zijn platenhoes droeg hij daarom zelfs een blonde pruik. Je kon er niet echt een gezicht op plakken. Er was niet veel over hem bekend, behalve dat hij aan het RITS studeerde. Daar maakte hij muziek met piano, gitaar en ritmeboxen, die hij verknipte en -plakte op zijn Ataricomputer.”

Mysterie is de smeerolie van de popmuziek

“De demo die daar uitkwam, bezorgde hij aan Stef Kamil Carlens, toen net ex-dEUS. Die bezorgde hem op zijn beurt aan Rudy Trouvé, ook ex-dEUS. Trouvé had net met Heaven Hotel een kunstenaarscollectief voor jonge artiesten opgezet, waar ook platen op uitgebracht werden. Zo is de single van Sue Daniels uitgebracht.”

Dief in de nacht

“Sue was altijd schuw voor aandacht. Hij heeft ooit een interview gegeven, op Studio Brussel, maar nadien verdween hij als een dief in de nacht. Dan blijft de vraag, wie zou Sue Daniels geweest zijn? Zou het niet Rudy Trouvé zelf geweest zijn? Of Mauro Pawlowski? Afgaand op de clip zou het ook een verkleedmoment geweest kunnen zijn van Tim Vanhamel. Ik zou zeggen, wat maakt het uit. Hopelijk blijkt het na al die jaren een meesterzet van Regi geweest te zijn.”

Misschien is Sue Daniels al die tijd toch onder ons geweest

“Alleen jammer dat door zijn verlegenheid en mediaschuwheid een groot talent aan Sue zou verloren gegaan zijn. In 2001 was hij 21, wat wil zeggen dat hij nu aan het eind van de 30 is. Hij kan nog altijd terugkomen. Of misschien is hij al die tijd toch onder ons geweest.”