Felix Van Groeningen gelauwerd tijdens Hollywood Film Awards: "Surreëel om tussen alle groten te staan"

5 november 2018
© Belga
“Beautiful boy” van Felix Van Groeningen heeft twee prijzen gewonnen op de Hollywood Film Awards, de eerste grote filmprijzenceremonie van het seizoen. Van Groeningen won de prijs voor beste doorbrekende regisseur, Thimothée Chalamet won de prijs voor beste acteur in een bijrol.

Felix Van Groeningen is gisteravond uitgeroepen tot beste doorbrekende regisseur op de Hollywood Film Awards. De Gentse regisseur won die prijs voor zijn Engelstalige debuut met “Beautiful boy”. Eerder regisseerde Van Groeningen de Vlaams films "The broken circle breakdown" en "De helaasheid der dingen", maar met "Beautiful boy" maakt hij dus zijn Hollywooddebuut.

“Het is heel fijn om deze prijs te krijgen en in de bloemetjes gezet te worden”, zegt Van Groeningen in een eerste reactie in 'De Ochtend'. “Een beetje surreëel ook, om als kleine Belg in een zaal te staan, samen met alle groten: Nicole Kidman was er, Viggo Mortensen, Christian Slater... Het was heel bijzonder."

Ik heb niet dagelijks met Brad Pitt gewerkt, maar hij heeft echt wel bijgedragen aan deze film.

Van Groeningen kreeg zijn prijs overhandigd door Brad Pitt. De grote Hollywoodster dook daarvoor onaangekondigd op, op het podium van de bescheiden filmprijzen.

Pitt en Van Groeningen waren echter geen onbekenden van elkaar. "Het productiehuis van Brad heeft mijn film geproducet. Ik heb niet dagelijks met hem gewerkt, maar de laatste jaren heb ik hem wel een paar keer gezien en hij heeft echt wel bijgedragen aan deze film. Het was superfijn dat hij er kon zijn om de prijs te geven."

Beluister het interview met Felix Van Groeningen: