"Taboe heeft meer gedaan voor de emancipatie van mensen met een beperking dan al die campagnes samen"

22 januari 2018
Sinds zondagavond kan je op ÉÉN kijken naar een nieuwe reeks met Philippe Geubels. De stand-upcomedian tast in 'Taboe' de grenzen van de humor af en trekt op avontuur met mensen met wie je normaal niet lacht.

Philippe Geubels trekt telkens voor een week op pad met vier mensen, met wie je doorgaans niet lacht: ongeneeslijk zieken, psychiatrische patiënten, mensen met een beperking, holebi’s, zwaarlijvigen, blinden, mensen die in armoede leven of die een andere huidskleur hebben.

In de eerste aflevering (die gisteren op één te zien was en die je kan herbekijken op VRT NU) ging Geubels op stap en in gesprek met mensen die een fysieke beperking hebben.

Op de sociale media lazen we tijdens en na de uitzending veel positieve reacties:

Kritiek

Er zijn ook mensen die Taboe maar weinig kunnen smaken. Actrice Veerle De Jonghe heeft het al jaren financieel moeilijk, onder meer omwille van medische redenen. Zij liet al voor de eerste aflevering van Taboe op antenne ging in Dag Allemaal optekenen dat je niet met alles kunt lachen. “Philippe moet eens zes maanden met twintig euro per week rondkomen, zonder verwarming. Dan zullen we nog eens praten. Veel humor zal er niet meer overblijven, hoor.”

Reageer

  • Moet er (op een respectvolle manier) met alles en iedereen gelachen kunnen worden, ook bijvoorbeeld met mensen die met een beperking of in armoede leven?
  • Of zijn er grenzen? 
  • Wat vond jij van Taboe?

Radio 1 Select