Tamino live bij Ayco

7 juni 2022
© VRT
Tamino tourde twee jaar geleden nog rond in Amerika, maar keerde door de pandemie vervroegd terug. Hij vertelt bij Ayco over wat hij in de tussentijd gedaan heeft: van nieuwe muziek schrijven tot nieuwe instrumenten leren spelen. En... hij stelde zijn nieuwe single live voor!

Twee en een half jaar geleden zat Tamino in LA voor een paar concerten, maar er kon er maar één doorgaan. Corona en de eerste lockdown stuurden hem snel naar huis. "OK," dacht Tamino, "dan kan ik aan nieuw materiaal beginnen," want dat was tijdens het toeren nauwelijks gelukt. 

Alleen had hij niet verwacht dat hij in een stilstaande wereld terecht zou komen, zodat de thuiskomst aanvankelijk een zwart gat was. Maar dan kwam de inspiratie, en veel ineens. Zonder deadline, zodat hij rustig het juiste releasemoment kon afwachten. "Ik merk dat ik ruimte nodig heb om creatief te kunnen zijn." Hij leerde ook een nieuw instrument bespelen, de oed. "Ik denk dat er geen ander instrument is waarmee ik me zo verbonden voel als de oed."

Nu is het zo ver. Na 'The first disciple', de eerste single van eind april, is er nu de tweede, 'Fascination'. "Het is eigenlijk een klassiek liefdesliedje", beschrijft Tamino, "Het gaat over de bewondering voor je partner, waar je zelfs wat onzeker van kan worden. Maar vooral ook over hoe de liefde die onzekerheid weer overwint." 

Bekijk de video

Luister ook