Tara verloor haar vier ledematen, maar werd overspoeld door solidariteit

19 december 2019
Radio 2
Dit jaar was solidariteit alomtegenwoordig in ons land. Niet alleen voor baby Pia, maar ook voor Tara De Bolle werd heel wat geld ingezameld. Toen rampspoed haar overkwam, was de solidariteit die ze ervoer het warmste dekentje. Ze werd getroffen door een vleesetende bacterie, verloor al haar vier ledematen, maar trekt zich op aan de enorme steun en solidariteit. “Ik verschiet heel hard van Liedekerke. Ik had nooit verwacht dat ik zo veel steun zou krijgen.”

Eind 2018 werd Tara De Bolle getroffen door een vleesetende bacterie. “Ik herinner me nog dat ik een beklemmend gevoel kreeg op mijn borstkas. Toen heb ik onmiddellijk beslist om de ambulance te bellen.” Tara werd een lange tijd in een coma gehouden. De dokters konden haar erdoor halen, maar tegen een zware prijs: eind januari werden haar armen geamputeerd en een maand later ook haar benen. “Sommige mensen vragen me of het een soort van rouwproces is, maar ik denk dat rouwen veel minder lang duurt dan te moeten aanvaarden dat je zonder armen en benen verder moet.”

Blijven vechten

Toch is 2019 geen donker jaar gebleven voor Tara. “Ik mag van geluk spreken dat ik hier vandaag nog ben.” Als je al heel erg diep zit, dan kan het alleen maar beter worden. “We waren al heel blij dat Tara haar situatie verbeterde en dat ze er uiteindelijk wel zou doorkomen”, vertelt Tara’s nichtje Jena Van Belle. “Als buitenstaander is het natuurlijk gemakkelijk om te zeggen dat ze ervoor moet blijven vechten, maar wij moeten er niet mee leven. Maar Tara is er blijven voor gaan, met ups en downs.” 

Solidariteit

Voor haar revalidatie heeft Tara vier protheses nodig met een hoog kostenplaatje. “We zijn meteen met een hele groep in gang geschoten om geld in te zamelen voor Tara.” Jena richtte de vzw ‘Hart voor Tara’ op om alle inzamelacties onder te brengen. “We hadden eerst schrik omdat er al veel goede doelen zijn, maar we zijn heel blij met de opbrengst.” Er werden 3000 zakjes paaseitjes verkocht wat 46 000 euro heeft opgebracht. “Ik verschiet heel hard van Liedekerke, echt waar. Ik had nooit verwacht dat ik zo veel steun zou krijgen”, zegt Tara. Het geld zal gebruikt worden om de prothesen aan te kopen en om enkele structurele aanpassingen te doen aan haar huis. 

Bedankt 2019?

Tara en Jena zijn heel tevreden over het afgelopen jaar. "Het is natuurlijk een beetje bittersweet. Het is jammer dat we dit allemaal moeten doen, maar ik vind het ook heel mooi om te zien dat het mensen heeft samengebracht en dat iedereen zich daar voor de volle 200% heeft voor gesmeten”, zegt Jena. Ondertussen kent iedereen in Liedekerke Tara. Ze is uitgegroeid tot een echte BL'er, een ‘bekende Liedekerkenaar’. “Soms komen er mensen naar mij die ik helemaal niet ken om te vragen hoe het met Tara gaat. De mensen zijn nog steeds met haar begaan." Tara is heel erg dankbaar voor alle steun die ze het afgelopen jaar kreeg. Of ze ook dankbaar is voor 2019? “Dat is een beetje dubbel.”

Herbeluister de reportage van Brecht Devoldere uit ‘De Wereld van Sofie’:

Lees ook: