Fotografe en curvy-model: "Ik ben dat stille meisje tussen de schreeuwende paparazzi"

1 december 2017
Eigenlijk heet ze Maria-Laura. Maar als Raia maakt ze foto's van modellen en beroemdheden. Streetstyle beelden op straat én uitgepuurde portretten.

Luister naar het interview:

Raia is 21 en al een Instagram-beroemdheid met 17.300 volgers. Allemaal dankzij haar bijzondere, uitgepuurde zwartwitfoto’s. Ze is streetstyle fotografe. Tijdens de modeweken in Parijs en Milaan vat ze post aan de uitgang van modeshows van Gucci, Chanel of Balmain, het modehuis dat haar ontdekte. 

Raia Maria Laura op Instagram:

Ze vangt steels modellen en celebs in haar lens: Doutzen Kroes, Kate Moss, de Kardashians, Usher, Karl Lagerfeld, Anna Wintour, noem maar op.

Wat ze aanhebben, interesseert haar niet. Ze gaat op zoek naar emoties.

drukken op het juiste moment is de kunst!
Raia Maria Laura

“Bij een show van Chanel, waar veel fotografen op afkomen, ben ik twee uur eerder aanwezig om een goed plekje of originele invalshoek te bemachtigen. Ik stond helemaal vooraan bij Louis Vuitton toen topmodel Karlie Kloss verscheen. De paparazzi gingen door het lint. Ik kreeg een elleboogstoot en ging tegen de grond. Ik dacht : “ik zal die foto hebben!”, sprong recht en klikte. Net op het moment dat Karlie recht in mijn lens keek.

Ik voel het aankomen als iemand mijn kant opkijkt. Ik ben dat stille meisje tussen die schreeuwende paparazzi. Dat valt op. En zo kijken ze naar mij.
Raia Maria Laura

Elke dag post Raia foto’s op Instagram. Ze worden massaal geliket en gedeeld. Zelfs door Kourtney Kardashian. Ze maakt ook doorleefde portretten van onze BV’s. Karen Damen, Slongs Dievanongs en Laura Tesoro om maar een greep te doen. Nooit in de studio, een muur als achtergrond, meer heeft ze niet nodig. 

Raia werd recent zelf model. Een ‘curvy model’ met een maatje meer. Bij Dominique Models in BXL, het grootste modellenagentschap van België.

Lees ook: