Te Gek, de nieuwe Joe Jackson

20 januari 2019
Joe Jackson is terug met het album Fool. Inhoudelijk onder invloed van klassieke komedie en tragedie, en naar goeie gewoonte stevig uithalend achter zijn piano.

Er staat nog altijd Brit op zijn paspoort, maar in hoeverre voelt Joe Jackson zich nog Brits? Na omzwervingen in Londen en New York is zijn thuisbasis al enkele jaren de artistiek bruisende groene stad Berlijn

Do I feel British? Only sometimes. I don't know how to explain that.. I don't know what I feel really. I don't think it really matters at this point.
Joe Jackson

Vanuit Berlijn toerde Jackson de voorbijë maanden door de VS, mét een nieuwe band (ouwe getrouwe Graham Maby aan de electrische bas en de kersverse Amerikaan Teddy Kumpel aan de gitaar) en met deze band deed Jackson het omgekeerde van wat gangbaar is: eerst maakte de band een toernee en dan, op het scherp van de snee, trok de band een studio in. Waar? In Boise, Idaho, alsjeblieft. Om op die plek voldoende tracks op de plaat te zetten voor het nieuwe album Fool.

The last show of the tour was in Boise, Idaho, where I've never been before. No one goes there.. It actually turned out to be great.
Joe Jackson

Zowaar nog niet zo'n gek idee, want na die hele toernee stond de band messcherp en live kun je nu eenmaal perfect uittesten hoe de nieuwe songs voor een publiek werken. 

HERBELUISTER hier het gesprek met Joe Jackson:
 

Radio 1 Select