Telefoonkotradio

22 mei 2015
Hautekiet zendt live uit vanuit de allerlaatste telefooncel in Vlaanderen. Welkom op vrijdag 22 mei van 9 tot 10 uur op Middelheimlaan in Antwerpen.
De telefooncel. We belden er naar ons lief, gaven er de eerste kus terwijl we schuilden voor de regen. We belden "onze punten" door naar het thuisfront, haalden er telefoongrapjes uit. We hebben er uren staan aanschuiven, en zagen dan de belwaarde onherroepelijk wegtikken. Dankzij Hautekiet hoor je die verhalen rechtstreeks vanuit “het telefoonkotje”.
 
De allerlaatste telefooncel verdwijnt binnenkort definitief uit het straatbeeld, maar niet voor dat Hautekiet er een uur lang een radiostudio van maakt! Want een telefooncel is véél meer dan gewoon een telefooncel.
 
Proximus schreef een wedstrijd uit om na ontmanteling telefooncellen een nieuwe bestemming te geven. Enkele laureaten komen hun idee voorstellen. Een telefooncel op een speelplaats of als kunstinstallatie, het kan allemaal. Of als decorstuk in het theater. Dat is toch het idee waar gezelschap De Roovers mee speelt.
 
Jan Margot (woordvoerder Proximus) en Stefaan De Clerck (voorzitter Raad van Bestuur Proximus) vertellen over de ontmanteling van de laatste telefooncellen en over de laureaten van de wedstrijd. En misschien wil het Middelheimmuseum de laatste telefooncel zelf hebben? We vragen het aan museumdirecteur Sara Weyns.
 
En dan zijn er natuurlijk nog de vele fantastische telefooncelverhalen. Hautekiet blikt terug op bijna honderd jaar telefooncelverhalen in Vlaanderen.

Radio 1 Select