Telenet en DPG Media (VTM en Q2) werken samen om dit najaar nog met 'Vlaamse Netflix' te starten

12 februari 2020
© Pixabay
VTM en Telenet slaan dan toch de handen in elkaar om een nieuwe betalende streamingdienst te lanceren. DPG Media, het moederbedrijf boven zenders VTM en Q2, was al lang vragende partij om samen met andere Vlaamse mediaspelers een zogenoemde Vlaamse Netflix te ontwikkelen. Maar omdat Telenet en de VRT niet toehapten, zette VTM alleen door met het project. Nu gaat Telenet toch meewerken.

Telecombedrijf Telenet en mediagroep DPG Media slaan de handen in elkaar om een "Vlaamse Netflix" te ontwikkelen. Ze zullen daarvoor samenwerken, zo kondigen ze vanochtend aan. De streamingdienst zou in de loop van het najaar operationeel moeten zijn en zal volgens de twee bedrijven "een volwaardig streamingaanbod met lokale en internationale content" omvatten.

"DPG Media en Telenet staan vanzelfsprekend open voor een content-samenwerking met andere Vlaamse partijen, zoals de VRT", klinkt het nog.

De streamingdienst zal beschikbaar zijn via een nieuwe betalende tv-app, beschikbaar voor iedereen in Vlaanderen, en via het bestaande Play-aanbod van Telenet. Op details over de nieuwe service (= naam, prijs, timing) is het voorlopig wachten.

Vlaams minster van Media Benjamin Dalle (CD&V) noemt het initiatief op Twitter alvast een "belangrijke stap voor ons medialandschap."

Lieven De Marez, professor communicatiewetenschappen aan de UGent, reageerde in 'De Ochtend'. 

Herbeluister het gesprek:

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'