Telenet neemt De Vijver Media volledig over

7 maart 2018
Telenet neemt De Vijver Media volledig over. Het telecom- en mediabedrijf wordt zo de enige eigenaar van tv-zenders Vier, Vijf en Zes en van productiehuis Woestijnvis. Gaan wij daar als kijker iets van merken? De Ochtend vraagt het aan Olivier Braet (Imec SMIT onderzoekscentrum van de VUB).

Telenet had sinds 2014 al de helft van de aandelen van De Vijver Media in handen. 30 procent zat bij Mediahuis, de groep die onder meer De Standaard en Het Nieuwsblad uitgeeft, en 20 procent zat bij Woestijnvis-oprichter Wouter Vandenhaute en Erik Watté.

Die overige 50 procent van de aandelen komt nu dus ook in handen van Telenet. De overnameprijs is niet bekendgemaakt. Telenet geeft als reden voor de overname dat het sneller wil kunnen inspelen op de veranderingen in de televisiemarkt.

"Door deze transactie zal Telenet naadloos met De Vijver Media kunnen werken aan nieuwe manieren om meer programma's op meer verschillende manieren aan eindgebruikers aan te bieden en daarmee een belangrijke partner van adverteerders te blijven", zo staat te lezen in een persbericht.

SBS Belgium (het mediabedrijf dat Vier, Vijf en Zes beheert) en Mediahuis blijven overigens samenwerken. Ze gaan samen een reclameregie oprichten die "commerciële partners online video-oplossingen en een cross-mediaal aanbod zal aanbieden".

Vandehaute: "Dubbel gevoel"

Voor Woestijnvis-topman Wouter Vandenhaute betekent de deal dat hij het productiehuis moet loslaten. "Dat Telenet zijn belang nu naar 100 procent optrekt, is een blijk van waardering en erkenning voor de prestaties van de afgelopen jaren", zegt hij.

"Voor mij persoonlijk is het een dubbel gevoel om als aandeelhouder de droom waar we begin '97 mee gestart zijn, los te moeten laten. Het is een afscheid, maar geen vaarwel, want ik wil me ook in het nieuwe verhaal blijven inzetten."

Bron: vrtnws.be