"Telkens als ik de kinderen naar de speelpleinwerking breng, wint Greg"

7 juli 2016
Wat een prachtfoto: Fleur Van Avermaet maakt net zoals papa Greg het zegebaar, na zijn ritwinst in de Ronde van Frankrijk. De foto is afkomstig van Claudia Van Avermaet, zus van. Zij voelde de ritwinst al een beetje aankomen, vertelde ze in De Ochtend.

Telkens wanneer Claudia Van Avermaet haar kinderen naar de speelpleinwerking brengt (en dat is niet zo vaak), wint haar broer Greg. En hop, ook dit jaar was het weer het geval.

Toeval of niet: het ritueel heeft geholpen. 

Een hectische namiddag

Claudia keek gisteren gewoon thuis naar de tv, samen met haar ouders. Toen hij wegreed, begon de spanning al op te lopen: "blijven ze vooruit of niet?". En dan begon de tijd ook nog eens te slinken.

Het was een hele hectische namiddag, vol spanning. Je bent pas zeker als hij over de meet komt.

Droom

Als kind ging Claudia al samen met haar familie naar de Tour. En dan komt zoveel jaren later die gele trui en de tourrit van haar broer.

Je kan het niet mooier dromen.

Greg klonk dan ook heel tevreden en heel uitbundig, toen ze hem aan de lijn kreeg. Toch blijft ze rustig en nuchter. Want het is nog even afwachten hoe lang Greg die gele trui gaat kunnen houden: "we moeten geen dingen nastreven die te moeilijk zijn".

Maar dit moment is alvast voor de eeuwigheid!