'Tenet' vanaf vandaag in de bioscoop: "De film die de cinema(beleving) wereldwijd moet redden"

26 augustus 2020
'Tenet', de nieuwe film van regisseur Christopher Nolan, kan het verschil maken voor de bioscopen. Sinds begin juli kan je - op een veilige manier - terug naar de cinema, maar de grote studio's stelden de lancering van blockbusters desondanks uit. Ward Verrijcken heeft de film al bekeken en noemt het "fantastisch mooie cinema voor een groot publiek".

Het zijn donkere tijden voor cinefielen. Sinds 1 juli is de bioscoop wel opnieuw open, maar echt goede films waren een zeldzaamheid deze zomer. De bejubelde regisseur Christopher Nolan - bekend van 'Dunkirk', 'Interstellar', 'Inception' en 'The dark knight' - hoopt vandaag het verschil te kunnen maken met 'Tenet'.

"Dit is de film die de cinemabeleving wereldwijd moet redden", stelt Ward Verrijcken onomwonden in 'De Ochtend'. "Er zijn weinig releases, de filmhuizen hebben schrik om nieuwe films uit te brengen. Er zijn ook nog altijd heel wat landen waar bioscopen gesloten blijven."

(lees verder onder de foto)

Ward Verrijcken
Ward Verrijcken

De lancering van 'Tenet' is daarom al verschillende keren verplaatst. Uiteindelijk koos men niet voor een wereldwijde release. De film zal eerst in een beperkt aantal Europese landen te zien zijn, waaronder België. De belangrijke Amerikaanse markt moet nog een week wachten op de voorspelde blockbuster.

Net zoals bij 'Inception' en 'Insterstellar' tekent Christopher Nolan zowel voor regie, productie als het scenario. En net zoals in die twee vorige films is het begrip "tijd" opnieuw een belangrijk element. Dat levert een ingewikkelde plot op rond een nieuwe wereldoorlog, met in de hoofdrollen John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki en Kenneth Branagh.

(lees verder onder de trailer)

De film moest en zou in de bioscopen te zien zijn, een eis van regisseur Nolan. En dat blijkt een meerwaarde, beaamt Verrijcken: "Dit is een ingewikkelde, actierijke film om op het grote scherm te ervaren. Die filmbeleving mag niet verloren gaan.

Beluister het gesprek met Ward Verrijcken via Radio 1 Select (Je hoort er de meest recente fragmenten van Radio 1)

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: