“Terwijl ik naakt en onbedekt lag te slapen, was er iemand in mijn kamer geweest”

21 december 2016
Hoewel ze zichzelf niet heldhaftig noemt, zocht Sofie Lemaire ooit een verschanste inbreker in een donkere kelder. Alleszins, dat dacht ze toch. “Ik nam de eerste de beste bezemstok. “Ik zal hem eens goed liggen hebben!”, dacht ik.” Dat liep net even anders.

Sofie Lemaire was net een half jaar afgestudeerd en woonde met vrienden in een huis. “Midden in de nacht schoot ik wakker en merkte ik dat mijn kamer volledig ondersteboven stond. Terwijl ik naakt en onbedekt lag te slapen, was er iemand in mijn kamer geweest,” vertelt de presentatrice. “Het eerste dat ik merkte, was dat mijn gsm weg was.”

Superwoman

Toen de huisgenoten beneden verzamelden, kwam het idee om de gestolen gsm te bellen. “Je weet maar nooit, misschien neemt de inbreker wel op.” Maar het resultaat was anders. “Helemaal beneden hoorden we de gsm verstild afgaan, dat was heel angstaanjagend. Iemand stal mijn gsm en is hier nu nog in huis…”

We hoorden de gsm verstild afgaan. De dief was nog in huis.

“Op dat moment werd er iets in mij wakker. Ik werd een soort superwoman en ik moest die man of vrouw zien te vinden, want ik wou mijn gsm terug.” Eens Lemaire de keldertrap was afgedaald, volgde de anticlimax. “De dief was via het raam naar buiten gegaan en mijn gsm moet uit zijn zak gevallen zijn en was in het kelderraam blijven steken,” vertelt de heldhaftige presentatrice.

Verder stal de dief een mand met oude kranten. “Misschien had hij de mand nodig voor de buit, maar we vonden de kranten nergens. Die nam hij dus ook mee. Hij moet een drang naar informatie hebben gehad,” lacht Lemaire.