Terzake bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd

6 september 2019
Al 25 jaar neemt het tv-programma Terzake je mee doorheen de actualiteit van de dag. De strafste nieuwsverhalen werden (en worden nog steeds) met passie en kennis van zaken toegelicht. Om het zilveren jubileum van het programma te vieren, maakte Terzake een longread. Daarin vind je de meest spraakmakende zaken uit de actualiteit van de afgelopen 25 jaar terug, door de ogen van de journalisten die er toen bij waren. De moeite waard!

Op 5 september 1994 ging de eerste aflevering van Terzake van start, toen nog op TV2. Vandaag zijn er al honderden uitzendingen de revue gepasseerd, idem voor decors en schermgezichten van het programma.

In De Wereld Vandaag vertellen de huidige gezichten, Katleen Cools en Annelies Beck hoe zij Terzake beleven als gezicht van het programma. Van maandag tot vrijdag brengen zij de actualiteit uitgediept tot bij de kijker, maar dat doen ze niet alleen. "We willen graag benadrukken dat er een grote ploeg achter ons staat om dit programma te maken, want vaak worden die mensen niet vernoemd", zegt Annelies Beck. Cools bevestigt dat: "Ze houden alles mee in het oog en zijn als een warm dekentje om ons heen."

De geschiedenis herhaalt zich vaak. Je denkt vaak dat het niet meer erger wordt dan dit, maar het blijft maar doorgaan.
Kathleen Cools

"We zitten met ons programma midden in het hart van de samenleving en als je daar graag mee bezig bent, dan is deze job een cadeau", zegt Kathleen Cools. "Dat is wat mij ook zo aantrekt in deze job", zegt Annelies Beck, "ik hou van die waan van de dag."

 

25 jaar Terzake lezen? Dat kan hier!

 

undefined