Testdorp op Park Spoor Oost in Antwerpen opent vanochtend, registratie en afspraak verplicht

6 augustus 2020
Op Park Spoor Oost aan de Noordersingel in Antwerpen opent vanochtend om 9.30 uur het testdorp voor mensen zonder symptomen van het coronavirus. Inwoners van de stad en vier buurgemeenten (Borsbeek, Schoten, Stabroek en Wommelgem) kunnen daar een test laten afnemen.

Dat kan enkel indien ze een activatiecode van een contactonderzoeker of de federale overheid ontvingen, géén symptomen hebben, en na registratie en het maken van een afspraak via www.testcovid.be. Wie wél symptomen heeft, moet contact opnemen met de huisarts.

Spoedarts Jan Stroobants van ZNA Middelheim nam het initiatief voor het testdorp, om de druk op de ziekenhuizen en huisartsen te verlichten en de testcapaciteit in Antwerpen te vergroten. "Als je berichten leest dat het twee tot drie dagen duurt vooraleer je getest kan worden en nog eens twee tot drie dagen om de resultaten te kennen: dan is het kalf natuurlijk al lang verdronken."

In eerste instantie kunnen per dag 500 à 600 mensen getest worden, maar die capaciteit kan indien nodig opgeschaald worden naar 4.000. Studenten verpleegkunde nemen de testen af.

Luister naar Jan Stroobants, Hoofd spoedgevallen ZNA Middelheim:

Bron: vrtnws.be en De ochtend