"Theater is een heel mooi moment om ver te gaan in discussies"

6 januari 2018
Ish Ait Hamou maakt theaterdebuut en laat zijn andere kant zien in 'Aangenaam, ik ben Ish'
Choreograaf en auteur Ish Aït Hamou debuteert vanavond als theatermaker met de voorstelling 'Aangenaam, ik ben Ish'. Aan de hand van persoonlijke anekdotes en verhalen wil hij voorbij vooroordelen kijken. "Ik verwacht een grappige en emotionele avond, en ook wel een onverwachte avond voor mensen die me al langer volgen... omdat je mens nooit goed genoeg kent."

Een van de thema's is identiteit. "Ik ben een Vlaming maar heb Marokkaanse roots en ben ook een moslim, dat heeft zijn plaats en belang in de discussie vandaag", zegt Ish in De Ochtend. "Het gaat over véél, maar sommige thema's zijn echt relevant, waartoe ik tot vandaag nog nooit de opportuniteit voor heb gehad. Ik denk dat theater een heel mooi moment is, want je hebt de tijd en je hebt de mensen voor jou. Je kan best ver gaan in discussies."

'Aangenaam, ik ben Ish' kent vanavond zijn première in Vilvoorde, de thuisstad van Ish. De tournee wordt afgesloten op 5 mei met een extra show -gisteren pas aangekondigd- in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Het is de enige voorstelling die nog niet uitverkocht is. De verkoop loopt (en liep) als een trein.

Theater en dans zijn momentopnames, het zal ook zo weer voorbij zijn

Ish geeft toe dat hij best zenuwachtig is. "Ik doe het in Vilvoorde, ik heb familie en vrienden die komen kijken en dan is het moeilijker om te vertellen." Toch is er geen druk. "Ik heb lang gedanst op het podium. Het is een momentopname, het zal ook zo weer voorbij zijn. Ik geloof er echt in en ben dankbaar dat ik dit mag doen."

Herbeluister het fragment hier vanaf 1.48 uur.

Bron: vrtnws.be