Thibeau wil goud op de Special Olympics

7 januari 2019
Thibeau Bastien heeft een verstandelijke beperking, maar ook veel ambitie. In 2019 wil hij een gouden medaille én start hij met een prikkelende nieuwe job.

Thibeau Bastien uit Mortsel heeft een verstandelijke beperking, maar dat remt zijn ambities niet af. In 2015 zeilde hij al naar goud op de Special Olympics in Los Angeles en dat wil hij dit jaar nog eens overdoen in Abu Dhabi.

Al staat er nu wat weinig wind, ik probeer toch elke dag te trainen. En als ik niet zeil, dan loop of fitness ik wel.

Maar dat is niet de enige reden waarom hij vol spanning uitkijkt naar het nieuwe jaar. Vanaf april gaat hij aan de slag bij de Antwerp Management School. Hij zal er onderzoeken hoe mensen met een verstandelijke beperking toch kunnen meedraaien op de arbeidsvloer. “Een mijlpaal”, zegt vader Ingmar, “want daar zal hij beschouwd worden als een normale werknemer.”

Maar zenuwachtig wordt Thibeau daar allerminst van . “Ik heb al wat ervaring als vrijwilliger bij de groendienst van Mortsel.” Een jaar vol hooggespannen verwachtingen dus voor Thibeau. Zijn grootste wens voor 2019? Een goede gezondheid en vooral veel wind!

Beluister de reportage van Ward Bogaert:

Lees ook: