Thuiswerken met je partner...al nieuwe dingen ontdekt?

31 maart 2020
©Unsplash.com
Door de 'lockdown light' leren veel koppels nieuwe dingen over hun partner. Plots merk je dat je partner tussen 9u en 17u net iets anders is dan thuis... ‘Nieuwe Feiten’ zocht het uit.

Om geen misverstanden of valse verwachtingen te kweken: er is géén sprake van een gigantische persoonlijkheids – of gedaanteverwisseling. Mensen blijven tussen 9u en 17u nog dezelfde. Maar vaak komen bepaalde karaktertrekken in het werk naar voren, die je thuis niet snel zou zien.

Eentje daarvan verschijnt vaak op sociale media. Je partner vindt thuis precies alles oké, hij of zij vindt het niet erg dat de kinderen lawaai maken, maakt zich nergens druk om… Maar op het werk wordt dat iemand die altijd controle wil hebben, die mensen afblaft en heel erg bot kan zijn.

Omgekeerd kan ook: mensen die thuis alles naar hun hand willen zetten, maar zich op het werk wat gedienstiger opstellen. Daar kan je verwonderlijk van opkijken.

Management jargon

Anderen praten dan weer anders op het werk dan thuis. Heel wat mensen gebruiken management jargon in meetings. Dan hoor je je partner zeggen: ‘Zullen we dat anders volgende week vastpakken en nu even parkeren? Ik overleg even met high level en kom dan bij je terug voor we dat een go kunnen geven.’

Heel wat mensen schrikken ervan dat hun partner dingen ‘parkeert’ en een ‘go’ geeft. Ze kunnen dat taaltje dan vaak ook niet meer onthoren. Die mensen denken daar zelfs aan als ze seks hebben: oh nee, hij heeft iets ‘geparkeerd’. En vrezen zo voor hun seksleven tijdens deze quarantaine.

Professionele versie van zichzelf

Naast dat managementtaaltje, gebruiken sommigen een andere stem. Lager spreken, luider, gewichtiger. De professionele versie van zichzelf, zeg maar. En dan kan je je gaan afvragen of het op het werk is dat hij of zij een rolletje speelt, of thuis. Het is complexer dan je denkt.

Maar het is niet altijd negatief om te weten te komen hoe je partner op het werk is. Als je je partner een hele dag bezig ziet, hard aan het werk, kan je dat net sexy gaan vinden. Je ziet hoe slim hij of zij is en bepaalde dingen aanpakt.

Deze lockdown light bewijst dus dat je zelfs na jaren samenzijn, toch nog nieuwe dingen van elkaar te weten kan komen en kan ontdekken. En dat is positief, toch?

Herbeluister hieronder het overzicht in ‘Nieuwe Feiten’:

Lees ook: