Tien artiesten die je moet zien op Pukkelpop

14 augustus 2019
Dat Billie Eilish, The National en Tame Impala niet te missen zijn dit jaar, dat heb je al gehoord. Maar naar welke bands moet je, volgens Wonderland, nog gaan kijken? Korneel zet ze even op een rij.

Kate Tempest

Kate Tempest moet je gezien hebben op pukkelpop. Live nog zorgt ze voor nog meer kippevel dan op haar plaat. En die zit vol scherpe opmerkingen over onze huidige samenleving en over liefde en vriendschap, zo veel dat je de vloer onder je voeten voelt wegvallen. Ga kijken. Zondag om 5 uur.

Big Thief

Hun nieuwe plaat Both Hands komt pas in oktober uit, maar met het nummer Not gaven ze deze week alvast een voorsmaakje. Not bevat meer scheurende gitaar dan in hun vorige plaat uit mei, U.F.O.F. En ik hoop dat ze het spelen.

 

Big Thief

Robbing Millions

De Brusselaar is terug. Lucien kwam zijn nummer One of a kind deze week al voorstellen, dat zal vrijdagmiddag zeker gespeeld worden. Een aanrader!

Brihang

De lat altijd hoger leggen, dat moet Brihang doen. Hij heeft een prachtig album uitgebracht in 2016, en komt dit najaar met een nieuwe plaat. Vrijdag om halfacht hoor je op Pukkelpop of het de moeite wordt. Ik denk van wel.

Nilüfer Yanya

Nilüfer speelt vrijdagmiddag op de vlakten van Kiewit. Zeker geen flauw meisje, maar een echte rockster, die zowel mét als zonder band een heel interessante show kan opvoeren.

Connan Mockasin

Nog een straffe naam en een Wonderlandfavoriet is Connan Mockasin. Als je je in trance wil laten wiegen door gitaarbewegingen, nummers die soms 10 minuten lang blijven doorgaan en een goeie show met een bizarre kerel op het podium, dan kan je deze niet missen.

Jon Hopkins

En dan nog een elektronische tip. John Hopkins is een Brit met een serieuze hipsteraanhang, en dat komt dan ook vooral door zijn brede smaak. Hij komt geen gewone dj-set spelen, maar live klanken creeren met een leger synthesizers. De nummers beginnen vaak zacht en het geheel bouwt zich dan op tot een technofeest.

Inhaler

Noel Gallagher nam deze band eerder mee op tour. Ze klinken een beetje als de oude U2 en dat kan misschien zijn omdat het de zoon van Bono is.

Ezra Collective

Jazz Middelheim valt samen met Pukkelpop, wat uiteraard jammer is voor wie van beide houdt. Gelukkig is er ook wat jazz op Pukkelpop te vinden.

Ezra Collective

Ezra Collective werkte eerder al samen met de straffe rapper Loyle Carner, die trouwens ook op pukkelpop zal rondlopen.

The Comet is Coming

Dit is een tijdje mijn favoriete loop en fietsmuziek van de voorbije maanden geweest, dus wees niet verbaasd als je me op vrijdagavond om half elf tijdens het concert van The Comet is Coming ziet rondhossen.

Beluister alle Wonderlandtips: