Tien blogs en columns die je moet lezen

23 januari 2018
Er is zoveel te lezen in kranten, magazines en online. Waar te beginnen? Hautekiet kreeg heel veel must read-suggesties binnen. We zetten er tien op een rij.

James Worthy (column in Het Parool)

De dagelijkse column van James Worthy in Het Parool is de beste die er is in de Lage Landen, laat Thomas Smolders ons weten. Worthy begon als blogger en werd razend populair op de sociale media. Waarover zijn colums precies gaan is moeilijk af te bakenen, maar volgens Het Parool probeert de Amsterdammer "iets van het leven te begrijpen".

Stijnzijn (blog)

"Hallo, ik ben Stijn en ik schrijf op de manier waarop ik in het leven sta: empathisch, bedachtzaam en met aandacht voor details", lees je op stijnzijn.com. Stijn schrijft over persoonlijke dingen en uit de reacties die hij krijgt blijkt dat veel mensen zich in zijn verhalen herkennen. De goede pen van Stijn werd al opgemerkt door Charlie Magazine en De Morgen.

Tandemtech (blog)

Tandemtech is de blog van Twitter-oppernerds Lucas Wuyts en Yorick Dupon. De twee schrijven columns over alles wat van veraf of dichtbij met technologie te maken heeft. Hun blog staat vol interessante recensies en intelligente opinies en is daarmee een nuttige aanvulling op allerlei technologiesites.

Kaaiman (column in De Tijd)

Kaaiman is de vlijmscherpe column van journalist Koen Meulenaere. Meulenaere schrijft al sinds de jaren '90 columns die met de nodige zin voor satire de actualiteit fileren. Hoewel realiteit en fictie vaak door elkaar lopen, is het de schrik van veel politici en andere prominente figuren om op een dag het sujet van een Kaaiman-column te worden. De voorbije jaren bracht De Tijd ook Het jaar van de Kaaiman uit, een bundeling van de beste columns van dat jaar.

Fiekefatjerietjes (blog)

De caleidoscopische persoonlijke blog van Sofie -zeg maar Fieke. Op Fiekefatjerietjes over haar persoonlijk leven, maar net zo goed over allerlei knutselprojecten en over hoe ze veganistisch leeft. We hebben het van horen zeggen, maar haar veganistische recepten zouden een echte aanrader zijn.

Anneliefs (blog)

Radio 1-collega Annelies Moons kreeg een tijd geleden een burn-out. Over die heftige periode, en over wat ze doet om dat niet nog eens mee te maken houdt ze een blog bij: anneliefs.be. Persoonlijker kan een blog niet zijn. En poëtischer dan haar bio vind je ook niet snel: "Iemand die treurwilgen zou willen opbeuren".

Paardensaartje (blog)

Op Paardensaartje schrijft Saar(tje) naar eigen zeggen over wat ze ziet, wat ze denkt en wat haar wakker houdt. Dat zijn tegenwoordig vooral haar twee kinderen. Saar is grappig, kan relativeren en maakt rake observaties over het leven zoals het is.

Maandans (blog)

De blog van journalist Frank Van Laeken. Hij geeft regelmatig zijn mening bij de actualiteit. Altijd scherp, soms een beetje provocerend maar altijd met de bedoeling het debat aan te zwengelen.

Culinair Ontdekt met Nick Trachet (column)

Nick Trachet weet wat lekker is en is niet te beroerd die kennis te delen. Van appel tot zeemonster, wekelijks op BRUZZ.

An gaat op zoek (blog)

An, geboren in 1987 en mama van twee kindjes, ontdekte zes jaar geleden dat haar vader niet haar biologische vader is. 50% van haar DNA is afkomstig van een anonieme donor, en An wil te weten komen wie haar biologische vader is en of ze misschien nog halfbroers of -zussen heeft. Je kan haar zoektocht volgen op de blog.

Lees ook: