"Tig Notaro moeten we zeker laten horen!"

19 augustus 2016
wouter deprez
Bent Van Looy noemt zichzelf een van de allereerste podcastliefhebbers van ons land. Hij begon ermee meer dan tien jaar geleden en is nog steeds verslaafd. Bent maakt ook mooie luisterradio voor Klara. Ook cabaretier Wouter Deprez is gebeten door goede radioverhalen en podcasts. Hij neemt ze mee tijdens een lange autorit na een optreden, terug naar huis. Wouter maakte al enkele legendarische radiodocumentaires voor Radio1. Voor Podgrond grasduinen ze door hun podcastherinneringen.

Wouter Deprez werkt aan zijn nieuwe voorstelling “Bloemen bijen en Borstbollen”, die dit najaar in première gaat.

Wouter maakte voor Radio1 al enkele spraakmakende radiodocumentaires: in De Bende van Menen ging hij op zoek naar de jongens die hem als tiener in elkaar sloegen in Menen, Radio Plettenberg vertelt zijn wedervaren in Zuid-Afrika en een radiodocumentaire over zijn vader inspireerde hem later tot de voorstelling EELT.

Door de Amerikaanse podcast The Moth ontdekte Wouter het komisch talent van stand-up comedian Tig Notaro.

bent van looy

Bent Van Looy presenteert vanaf september samen met Sofie Lemaire "The Culture Club", het nieuwe cultuurpraatprogramma op Canvas. Hij maakte voor KLARA de reeks "The original Soundtrack". Daarin gaat Bent op zoek naar de legendarische filmlocaties in een stad of land met de muziek uit de soundtrack op de achtergrond.

 

Bent verslindt podcasts. Een van zijn topfavorieten is WTF. Daarin praat komiek Marc Maron elke week in zijn garage in LA met verschillende gasten.

Ook Radiolab vindt hij een aanrader: Daarin worden wetenschappelijke onderwerpen op een interessant auditieve manier uit de doeken gedaan.