Tijd zal ons leren

9 juni 2021
© OTION
In 'Tijd zal ons leren' gaat acteur en theatermaker Romana Vrede samen met muzikant en performance artist OTION op zoek naar de onbekende, bijna-vergeten en verzwegen geschiedenis van ruim honderd zwarte, bruine en witte verzetsstrijders ten tijde van de trans-Atlantische en de Indische slavernij. Je hoort aflevering 3, 'Woman', op woensdag 9 juni in 'Zandman'.

Romana Vrede en performance artist OTION stuiten op verhalen die zijn bewaard dankzij mondelinge overlevering, drumritmes en rituelen. ‘Deze verhalen gaan over mensen die zich verzetten tegen onrecht’, zegt Vrede. "Daarin is eigenlijk niet zoveel veranderd." Want om zich heen ziet Vrede vandaag nog steeds genoeg om zich tegen te verzetten. In Nederland, in Den Haag. En binnen Het – overwegend witte - Nationale Theater waarvoor zij deze voorstelling maakt.

Het is een prachtige reeks, die beklijft, die me naar adem doet happen omdat je voelt hoe hoog de noodzaak is om dit te maken en is ook heel straf opgebouwd. Muziek en woord vormen samen één prachtig geheel.
Layla El-Dekmak

Je hoort ‘Tijd zal ons leren’ op woensdag 9 juni in ‘Zandman’, tussen 22 en 23 uur.

Luisteren kan ook via hnt.nl 

Je vindt 'Tijd zal ons leren' ook in de podcast van 'Zandman':

Lijst van artikels

Lees ook:

Lijst van artikels