Till Brönner en het goede leven

1 september 2016
Till Brönner
De meeste landen beschikken wel over een paar goeie zangers of een paar prima trompettisten. De Duitsers hebben iemand die de twee in zich verenigt en daarmee kom je dan wel héél erg dicht in de buurt van Chet Baker. Als die dan ook nog eens over de goeie looks beschikt, tja dan dringt een vergelijking zich op.

Trompet spelen in de stijl v Chet Baker, lazy en cool, en zingen met de souplesse en het warme timbre van de coole Californier. Sommigen kunnen het ene en sommigen kunnen het andere. De Duitsers hebben iemand die deze twee dingen in zich heeft, Till Brönner.

De trompettist en vocalist is dan ook al jarenlang getekend bij de grote internationale platenlabels w.o Verve, en nu pakt platenfirma Sony uit met een nieuw album van de Duitser. The Good Life bevat 14 tracks en ruikt naar Frank Sinatra en Nat King Cole en dankzij die trompet uiteraard ook naar Chet Baker.

Producer van het nieuwe album is de Nederlander Ruud Jacobs (broer van Pim Jacobs), en in de band van Brönner zitten enkele grote namen uit de USA: gitarist Anthony Wilson, bassist John Clayton, drummer Jeff Hamilton en pianist Larry Goldings. Internationale klasse dus voor een Duitser met Amerikaanse uitstraling.