Tim Burton achterna

29 september 2018
C-Mine Genk
Michelino (Michel) Bisceglia bracht een kinderdroom in vervulling. De muziek uit de fantasy films van Tim Burton live brengen voor zijn eigen Limburgse publiek, mét regisseur Burton in de zaal.

The Nightmare Before Christmas, Edward Scissorhands, Batman, Ed Wood, Sweeney Todd .. Een wereld van waanzinnige vormen en figuren komt langs voor wie de Tim Burton-expo bezoekt in C-Mine Genk.

Veel van de magie van de Burton-films heeft te maken met de sound en de muziek uit die films. Vraag het maar aan Michel(ino) Bisceglia. De pianist en jazzmuzikant is ook de componist van de soundtracks bij Marina, Blue Bird en Hannah, en kent zoals alle filmcomponisten het belang van de juiste klank bij de beelden.

Bisceglia speelde zopas de Tim Burton-thema's van filmcomponisten Danny Elfman en Howard Shore in C-Mine Genk, in de aanwezigheid trouwens van regisseur Tim Burton (zie foto onderaan). Bisceglia bracht de muziek niet met een reusachtig symfonisch orkest, maar wel met zijn vaste pianotrio en een kinder- en jeugdkoor.

Is dat voldoende om de doden en de stervenden uit de Burtonfilms tot leven te wekken? En hoe inspirerend zijn de creepy creatures van Tim Burton voor zijn eigen soundtracks?

Tim Burton Scene uit de Expo
undefined

HERBELUISTER Michelino Bisceglia over de Tim Burton-filmmuziek

Tim Burton en Michel Bisceglia
undefined

Radio 1 Select