“Toegegeven, zo’n parking ’s nachts draagt altijd wel een potentieel thriller-scenario in zich”

11 september 2017
VRT-collega Liesbeth Indeherberge was even beledigd toen ze de “vrouwenparkeerplaatsen” in Hasselt voor het eerst zag. Die zijn nochtans niet bedoeld voor vrouwen die slecht kunnen parkeren, maar wél om het veiligheidsgevoel te verhogen. Toch heeft Liesbeth haar bedenkingen. Die mocht ze kwijt in “de minuut” van Hautekiet.

De minuut van Liesbeth Indeherberge:

Ik ben ze gaan afmeten, voetje voor voetje, daar in Hasselt, maar ze zijn even groot als de gewone parkeerplaatsen die vrouwenplaatsen.

Dus het is niet zo dat meneer de ondergrondse parkeergaragebezitter denkt dat ik slechter kan parkeren dan mannelijke bestuurders. Toch was dat het eerste dat door me heen ging toen ik ze zag. Vandaar mijn beledigde vrouwenparkeerziel.

Enig opzoekingswerk (wikipedia.org) leerde me dat die vrouwenparkeerplaatsen in het leven geroepen zijn om het veiligheidsgevoel van de vrouw te verhogen. Ze liggen dichter bij de ingang zodat je 's avonds laat niet de halve parkeergarage in je eentje moet doorkruisen.

Toegegeven, zo'n parking 's nachts draagt altijd wel een potentieel thriller-scenario in zich. Maar moet je per se vrouw zijn om daar bang te zijn? En moeten we dan niet op zoek naar andere maatregelen?

Meer politiepatrouilles aan de ingang 's nachts om de veiligheid écht te verhogen? "Ook handig na extreem shoppen", liet iemand me ook weten en dat kan ik dan natuurlijk alleen maar toejuichen.

Dus voortaan kijk ik vanuit die extra optie naar die vrouwenparkeerplaats.

Reageer

  • Goed idee of niet, die aparte “vrouwenparkeerplaatsen”?
  • Voel jij je als vrouw veiliger als ze er zijn in ondergrondse parkeergarages? Of heb je er geen nood aan?