Tom Boonen: "Een comeback op m'n 40e zou een mooi wetenschappelijk experiment zijn"

4 maart 2020
Tom Boonen maakt vanavond op één z'n debuut als televisiepresentator! Voor het gloednieuwe programma 'Tom Fietst!' trekt hij de wereld rond, om bijzondere fietsprojecten te gaan bezoeken en te praten met mensen voor wie de fiets een grote impact heeft. Tegelijk liet hij zich bij 'Byloo' ook ontvallen dat het wel kriebelt om, net als Kim Clijsters, een comeback te doen. Is er een 'Tomback' op komst?

Tom fietst!

Vanavond gaat het in 'Tom Fietst' over Kopenhagen, een echte fietsstad, en dat vond Tom Boonen toch echt een verademing: "Er liggen fietsostrades door het centrum! Je kàn er wel met de auto rijden, maar de mensen hebben daar de klik al gemaakt en rijden overal met de fiets naartoe."

Voor Boonen is het wel een heel nieuwe rol, die van televisiepresentator. "Het is veel gemakkelijker voor mij om geïnterviewd te worden, dan om zelf te interviewen." Toch vond hij het nooit echt ongemakkelijk, en dat lag ook aan de manier van werken: "We hebben het heel spontaan laten gebeuren, niets is echt geregisseerd, waardoor mensen voelen dat het gewoon warm en oprecht is." 

Na de Kimback ook de Tomback?

En kriebelt het niet om opnieuw te beginnen koersen, zeker nu Kim Clijsters aan een comeback bezig is? "Ik heb mij dat nooit afgevraagd tot Kim met dat idee kwam" zegt Boonen. "Eerst dacht ik: waarom doet Kim dat nu?" Maar het deed iets kriebelen: "Dan heb ik het mezelf wel afgevraagd. En ik begrijp het wel." 

Eerst dacht ik: waarom doet Kim dat nu?

Hij denkt wel dat het bij tennis nog op een andere manier werkt dan in het wielrennen. "Bij tennis gaat het meer om techniek, en je kan die techniek dan ook aanwenden om sneller terug op niveau te komen. Kim is natuurlijk wereldtop, en ze zal nog altijd wereldtop zijn, natuurlijk zal ze haar beperkingen wel gaandeweg leren kennen, denk ik. Ze zal wel merken dat het allemaal niet meer zo fris is als vroeger."

Boonen volgt ook op de voet hoe Kim het doet. "Het is een vraag die je jezelf wel stelt. Ik heb 20 jaar topsport gedaan, en Kim is ook een generatiegenote. "Ik word 40 dit jaar. Het zou een mooi wetenschappelijk experiment zijn, om te zien hoe gemakkelijk of hoe slecht het zou gaan!

Meer informatie over 'Tom Fietst' vind je via een.be

Beluister het gesprek met Tom Boonen in 'Byloo':

Lees ook: