Tom Kestens en Zinger musiceren op begraafplaatsen

30 oktober 2017
Deze week vult de lucht zich al met een sterk chrysantenaroma, Allerheiligen komt dichterbij. Op 1 november trekt wie ooit iemand verloor naar het kerkhof om daar rust en troost te zoeken. Tussen 17 en 18 uur vind je op een kwart van alle begraafplaatsen in Vlaanderen ook nog muziek.

Het begon in 2014, toen in Deerlijk, de hometown van Pieter Deknudt van Zinger, verschillende jongeren het leven lieten. Op 1 november vierden zij het leven, met muziek op de begraafplaats. En zo ontstond het concept Reveil.

Ondertussen is het concept zichzelf aan het verspreiden, want ook al reageren veel mensen op voorhand met wat argwaan en angst, toch blijkt achteraf iedereen ontroerd. Het programma vind je op de website van Reveil, er wordt gevraagd om kaarsjes en lampionnetjes mee te brengen.

Tom Kestens speelt dit jaar voor het eerst op Reveil, en in zijn eigen stad Mechelen. Dat wordt ook best zwaar, aangezien veel van de namen op de graven daar een naam en een verhaal hebben. Speciaal voor hen speelde hij in Wonderland nu al 'Altijd Overal'.