Tom McRae kiest 3 protestsongs

11 september 2017
"None of this really matters", de nieuwe single van Tom McRae is een song over de brexit, tégen de brexit welteverstaan. "Ik ben kwaad om de brexit", zo zegt hij, "ons land (het Verenigd Koninkrijk dus) is zot geworden en het gaat niet goed aflopen". In Wonderland kiest McRae 3 andere protestsongs en legt hij uit waarom.

 Tom McRae kiest niet voor de voor de handliggende protestsongschrijvers als Billy Bragg, Woody Guthry of Bob Dylan, maar wel voor deze drie :

Natalie Merchant - Motherland

"Een protestsong moet eerst en vooral werken als song: het politieke aspect moet er als het ware pas in tweede instantie insluipen. Muziek moet binnenkomen via de voeten en het hart en dan pas naar het hoofd gaan. Songs die direct op het intellect spelen, kunnen nooit werken. 'Motherland' van Natalie Merchant is persoonlijk en heeft karakter en is daarom zo mooi."
Tom McRae

Rage Against The Machine - Killing in the name

"De muziek, energie en de sound van Rage Against the Machine dienen als uitlaatklep voor de woede en frustraties van hun luisteraars en dat is zeer waardevol"
Tom McRae

Bruce Springsteen - The ghost of Tom Joad

"Je kan een song schrijven over hoe slecht de wereld is en hoe de vluchtelingen lijden, maar soms is het beter om het verhaal van één persoon te vertellen en op die manier eigenlijk het verhaal van een hele natie te vertellen"
Tom McRae