Tom Petty (66) overleden na hartstilstand. Wat betekende hij voor jou?

3 oktober 2017
2017 Invision
De Amerikaanse rockmuzikant Tom Petty (66) is overleden na een hartstilstand. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Petty werd gisteren bewusteloos gevonden in zijn huis in Malibu, Los Angeles. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, maar er kon geen hulp meer baten. Guy Swinnen reageerde alvast in "De Ochtend". Ook jouw herinneringen zijn welkom.

Petty is bekend als frontman van The Heartbreakers. Met die band scoorde hij hits als "Breakdown", "American girl", "I need to know" en "Listen to her heart". Hun grootste hit was wellicht "Learning to fly".

Naast zijn samenwerking met The Heartbreakers maakte Petty ook solowerk en was hij lid van de gelegenheidsband Travelling Wilburys en Mudcrutch.

Recent voltooide Petty nog een zomertournee met The Heartbreakers naar aanleiding van de 40e verjaardag van de band.

Guy Swinnen van The Scabs was een fan, vertelde hij in "De Ochtend". Het eerste nummer dat hij leerde kennen was “Refugee”: goede rock, die stevig binnen kwam.

Petty was een beetje jonger dan The Rolling Stones en Neil Young, maar iemand die toch in dezelfde richting dacht. Iemand die respect had voor “classic rock”.

Jonge mensen kennen hem minder goed qua naam. Maar als je liedjes van hem hoort, rinkelt er altijd wel een belletje, zegt Swinnen.

Reageer

Ben jij een fan van Tom Petty? Wat betekende hij voor jou? Deel je herinneringen.