Tom Vermeir en Band speelt ijzingwekkende live-muziek uit CHET

10 mei 2016
Vorige zondag bracht Tom Vermeir een vijftal nummers uit de nieuwe voorstelling CHET, van Compagnie Cecilia. Dat zorgde meermaals voor enkele kippenvelmomenten tijdens de live-uitzending van Bar du matin vanuit museum La Boverie in Luik.
Tom heeft Chet zijn metrum en zijn lijzige manier van zingen helemaal eigen gemaakt. Hij beheerst de inzet van het nummer: even in de tijd blijven hangen en wachten om de woorden te plaatsen
Jan Hautekiet

Voor Tom Vermeir is deze voorstelling vanzelfsprekend: “ik ben al heel lang grote fan van Chet Baker, en ik wou al een tijdje een productie maken rond hem

Tom speelt Chet niet zelf maar een iconisch figuur die de mooie poëten van deze wereld vertegenwoordigt.

De voorstelling is een “time stretch” van Chet Bakers fatale val vanuit een hotelraam in Amsterdam. De voorstelling begint bij de kwak op de grond en die paar seconden voor de val. Het is een concert met heel lange bindteksten. De muziek en tekst staan evenwaardig naast elkaar.

De levenswandel van Chet staat in schril contrast met zijn muziek. “Baker was een zware heroïnejunk en voor zijn omgeving niet de meest aangename man” zegt Vermeir. Tom Vermeir kon spreken met Jean-Yves Everard, een gitarist die vaak composities maakt voor Compagnie Cecilia, heeft op het eind van zijn leven nog samen met Chet Baker gespeeld in Luik. Chet woonde op het eind van zijn leven in tijd Luik. Voor hij aan zijn eind kwam in Amsterdam.

 

Tom speelt CHET samen met Dag Taeldeman (gitaar) en Fred Heuvinck (percussie/electronica), oude bekenden van bij zijn oude band A Brand. Ben Brunin (bas/contrabas) vervolledigt de band (hij speelde eerder bij Isolde Lasoen en Kenji minogue). (Meer info)