Tomas De Soete over Christophe Lambrecht: "Wat hij deed, was absolute kunst"

6 mei 2019
© Radio 1
De collega's en vrienden van Christophe Lambrecht reageren bijzonder aangeslagen op de dood van de Studio Brussel-presentator. Presentator Tomas De Soete verliest een waardevolle vriend.

“Gisteren zat ik echt nog in de fase van: neenee, dit kan niet” zegt Tomas De Soete in ‘Nieuwe Feiten’. “Het blijft onwezenlijk. Maar het begint door te dringen dat hij er niet meer is.”

Christophe was er altijd wanneer De Soete hem nodig had, een echte vriend. Opvallend is ook dat veel Vlamingen hem als een vriend zagen. “Ik begrijp dat goed. Hij had een uitzonderlijke, warme stem. Mensen konden perfect op de energierekening besparen door de radio wat hoger te zetten en de chauffage een beetje lager. Zijn stem gaf rust en warmte. Hij had iets vaderlijks.” Christophe stelde zelf de muziek samen, en zo kreeg je het gevoel dat hij platen koos voor jou, zegt De Soete.

“Terwijl hij presenteerde, kon hij ook nog hele gesprekken voeren. Soms zei hij dan: een secondje! Waarna hij de micro openzette en de perfecte aan- en afkondiging deed” zegt De Soete. “Wat hij deed was absolute kunst.”

Beluister het gesprek met Tomas De Soete:

Lees ook: