Topman VBO: "Niemand zal vandaag normaal werken, dit voelt als een eerste schooldag"

4 mei 2020
Archieffoto © Radio 1
Veel bedrijven starten vandaag terug op, nadat ze wekenlang stilgelegen hebben. Maar hoe voelt dat nu? "Niemand zal vandaag normaal werken", klinkt het bij Pieter Timmermans, de topman van het VBO (het Verbond van Belgische Ondernemers). "Het is de opstart, het voelt als de eerste schooldag. Iedereen zoekt zijn evenwicht."

De opstap zal in stapjes gaan. "Vandaag ligt 40 procent plat, in de volgende dagen zal dat naar 30 procent gaan en dan richting 20 procent in de komende dagen en weken." Dat lijkt niet zoveel, maar Pieter Timmermans benadrukt dat er een hele keten heropgestart moet worden. Hij voorspelt dat dat percentage tegen eind mei op 80 procent staat."

Niemand zal vandaag normaal werken. Dit voelt als de eerste schooldag.

Timmermans denkt ook dat de bedrijven er klaar voor zijn. "Ze zijn er al dagen en weken mee bezig. Veel ondernemers hebben goesting om opnieuw op te starten, maar wel in veilige omstandigheden. Het is nu echt onder bijzondere voorwaarden, en het is iedereen samen."

"Een van de grote uitdagingen is dat werknemers vandaag in een nieuwe omgeving terechtkomen. Ze moeten zich op een andere manier door het bedrijf bewegen, moeten zich anders gedragen, moeten daar informatie over krijgen."

Beluister het gesprek met Pieter Timmermans in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: