Raymonda Verdyck (GO!-onderwijs): "Scholen openhouden maar veiligheid fundamenteel"

19 januari 2021
© Thierry Roge (Belga)
Nu de besmettelijkere Britse variant van het coronavirus in steeds meer scholen opduikt, gaan stemmen op om de scholen - net als in sommige buurlanden - te sluiten. “Veiligheid en gezondheid zijn fundamenteel voor onze leerlingen en leerkrachten, maar als de virologen aangeven dat de scholen openhouden mogelijk is, gaan we dat uiteraard toejuichen” zegt Raymonda Verdyck (GO!) in 'De Ochtend'.

Het Gemeenschapsonderwijs (GO!) wil zolang mogelijk de scholen openhouden. Dat zegt topvrouw Raymonda Verdyck in 'De Ochtend'. 

“Veiligheid en gezondheid zijn fundamenteel voor onze leerlingen en leerkrachten, maar als de virologen aangeven dat de scholen openhouden mogelijk is, gaan we dat uiteraard toejuichen.” Verdyck zegt wel dat als het noodzakelijk is voor de veiligheid om de scholen te sluiten, dat ze zich daar wel bij gaat neerleggen.

Morgen zitten de onderwijskoepels en de onderwijsbonden samen met Vlaams minister van onderwijs Ben Weyts (N-VA) om de coronamaatregelen in het onderwijs te herbekijken. In overleg met de virologen zal er bekeken worden of er moet ingegrepen worden om de verdere verspreiding van die Britse variant tegen te gaan. Ook de mogelijke uitbreiding van de mondmaskerplicht voor jongere kinderen en de verlenging van de krokusvakantie liggen op tafel.

Beluister het gesprek met Raymonda Verdyck in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: