"Totaal onbegrijpelijk dat er weer werd gestaakt op Zaventem. Beeld van failed state wordt alleen maar bevestigd”

10 juni 2016
“Het beeld van een failed state wordt alleen maar bevestigd” schreef hij op Twitter.Totaal onbegrijpelijk dat er weer werd gestaakt op Zaventem. Beeld van #failedstate wordt alleen maar bevestigd

“Het beeld van een failed state wordt alleen maar bevestigd” schreef hij op Twitter.

Totaal onbegrijpelijk dat er weer werd gestaakt op Zaventem. Beeld van #failedstate wordt alleen maar bevestigd

— peter vandermeersch (@pvdmeersch) May 12, 2016

Hij mocht zijn hart verder luchten bij Jan Hautekiet.

 

De minuut van Peter Vandermeersch

Weer chaos op Zaventem door staking, lees ik vanochtend in De Standaard. Enkele pagina’s verder schrijft diezelfde krant dat de onderzoekscommissie over 22 maart wel op Kafka lijkt. Nog een pagina verder zegt een Europees expert over de situatie in de Belgische gevangenissen dat ze, ik citeer, een beschaafd land onwaardig zijn. België dus.

Vanuit Nederland, het land waar ik intussen zes jaar woon, lijkt België niet alleen steeds verder in het moeras weg te zinken. Het is ook zo.

Ik probeer al zes jaar aan de Nederlanders uit te leggen dat de manier waarop ze naar België kijken echt vol vooroordelen zit. En dat het allemaal wel meevalt. Maar houd dat nu maar eens vol.

Kerncentrales onder controle? Ik weet het niet.
Brusselse tunnels veilig? Ik weet het niet.
Brusselse tunnels veilig? Ik weet het niet.
Efficiënte politiedienst? Ik weet het niet.
Een commissie die 22 maart goed en diepgaand zal onderzoeken? Ik weet het niet. Zaventem een goede luchthaven? Ik weet het niet.

Er is maar één lichtpuntje: vanmiddag maakt Wilmots de selectie voor het EK bekend. Daar zijn ze hier stikjaloers op. Het is een schamele troost. Straks op het EK in Frankrijk speelt een failed state voetbal. Het is het enige wat ons Belgen nog rest. Ik hou nu mijn hart al vast.

Foto © Belga