Touché op 'Toast Literair' met Dirk De Wachter

18 januari 2015
Op zondag 18 januari was Touché te gast op Toast Literair in Leuven. Gast was psychiater Dirk De Wachter. En Gabriel Rios zorgde voor de muzikale omkadering.

Toast Literair is het grootste taal- en leesontbijt in Vlaanderen. Op zo'n 200 plekken kan je op zondag 18 januari terecht voor uitdagende, grappige, ontroerende, speelse ... literaire activiteit.

Touché is te gast in Leuven, in 30CC/Schouwburg met als gast psychiater en hoogleraar Dirk De Wachter. Het wordt een gesprek over leven en werk, schoonheid en troost, dromen die zijn uitgekomen en wensen die zijn blijven liggen. Kortom, over alles wat een mens kan raken.

In het boek 'Liefde. Een onmogelijk verlangen?' (uitgeverij Lannoo) beschrijft De Wachter hoe de liefde in haar voortbestaan bedreigd wordt door het hedendaagse consumentisme. Ook zeker een gespreksonderwerp voor Touché. Zijn boek 'Borderline Times' is ook nog altijd zeer actueel.

Er is live-muziek zijn van Gabriel Rios. Hij won 2 MIA's: die voor 'Hit van het jaar' voor 'Gold' en in de categorie 'auteur/componist'. Gabriel Rios speelt in april op ‘Ik zie u graag’, het enige Belgische popfestival in Nederland

Dirk De Wachter verwees in de uitzending naar het werk van Alessandro Baricco, ook naar de boeken van Michel Houellebecq. Zijn jongste boek 'Soumission' zorgde weer voor controverse.

Hij sloot de uitzending af met de boodschap van Stéphane Hessel: 'Indignez-vous et engagez-vous'.

Playlist:

Gabriel Rios - Skip the intro

Leonard Cohen - Famous blue raincoat

Gabriel Rios - Madstone

Gabriel Rios - Burning Son

Gabriel Rios - Gold

Talking Heads - Road to nowhere

Gabriel Rios - Swing low

Gabriel Rios - Young Gods

Nick Cave - The weeping song

Herbeluister: