'Touché' zendt gesprek met Stijn De Paepe opnieuw uit

26 februari 2022
©VRT
Dichter Stijn De Paepe (42) is afgelopen week overleden. Op 23 januari was hij te gast in 'Touché'. Niet in de studio in Brussel, dat zou te zwaar geweest zijn. Maar bij hem thuis. Het werd een warme, intense dag. Straks hoor je hem opnieuw in 'Touché'.

Soms gaan de dingen zoals ze gaan.

Elke week ontvangt Touché een interessante gast. Vandaag zou de Nederlandse schrijver-journalist Joris Luyendijk komen. Hij schreef een boek over hoe mannen zoals hij de baas spelen. Maar Joris voelt zich ziek en blijkt nu ook positief getest. Geen Joris dus. We verplaatsen de afspraak naar een latere datum.

In de tien seizoenen van Touché heeft nog nooit een gast moeten annuleren wegens ziekte. Een klein wonder. Er kwam al eens iemand te laat maar erger dan dat is het nooit geweest.

Ik kan voor de uitzending van 27 februari maar één goeie oplossing bedenken en dat is mijn gesprek met dichter Stijn De Paepe heruitzenden. Integraal. Ook al is het pas vijf weken geleden dat we elkaar spraken. Stijn stierf afgelopen dinsdag, op palindroomdag. Net als de cijfers die gaan en terugkomen, komt ook Stijn nog even terug. Straks om 11u in Touché.

Hij zal nog eens vertellen over alles wat hem raakt in het leven: Hij brengt 'de Collega's' mee, breekt een lans voor kleuterleiders, en laat ons nog eens dansen op 'Cheek to cheek' .

Ik schreef het al: Stijn zou een woord in Van Dale moeten zijn. Daarbij staat Stijn voor: blijf nog een beetje, jij met je mooie gedachten, je intelligente eenvoud, je warme lach.

Tot straks in Touché.
Friedl' Lesage