Tourist LeMC - We begrijpen mekaar

12 november 2018
In 2015 speelde Royal Antwerp FC nog tegen Dessel Sport en K.S.K. Heist. Tourist LeMC, veelbelovend hiphopper uit de Seefhoek, bracht zijn tweede album ‘En route’ uit. Drie jaar later is alles anders. Stamnummer 1 staat boven Anderlecht en heel Vlaanderen kijkt uit naar de nieuwe plaat van Antwerpfan Johannes Faes.

“Zouden de mensen nog op mij zitten te wachten?”, vroeg Tourist LeMC zich af. Alsof op zijn vorige geen vijf hitsingles stonden. Waaronder ‘Koning Liefde’ en ‘Horizon’, liedjes die erfgoed werden. Als Johannes aan zichzelf twijfelde, kan hij het goed verbergen op ‘We begrijpen mekaar’ (moet dat trouwens niet ‘We verstoan elkander’ zijn?).

In twaalf tracks mijmert hij, ronddolend door ’t Stad, over zijn en het leven en hoe samen te leven. Zelfverklaarde outcast die zich in zijn van de straat geplukte songs settelt als jonge vader met een overrompelende carrière. Ons troost en begrijpt, de wereld van vandaag uitlegt en onderweg Raymond van het Groenewoud, Jan Decleir en de Waalse Alice on the Roof (ja, zij zingt fonetisch) tegenkomt.

In de teksten van Tourist LeMC lijkt alles nog niet verloren. Hij lepelt ons de boodschap in met rake refreinen en uitgekiende soundscapes. Op zijn maat gesneden door meester producer Youssef Chellak. Die liever uit de picture blijft, maar daarvoor is hij te goed.

Onze pronostiek van de toekomstige singles uit ‘We begrijpen elkaar’, na de huidige Ultratophit ‘Spiegel’: ‘Boussa’, ‘Coureuge Viva’, ‘Barbaren’, ‘Tramontane’ en ‘OLV’. Maar het kunnen er net zo goed vijf andere zijn.

Wedstrijdvraag

Beantwoord onze wedstrijdvraag, en maak kans om de cd te winnen. 

Bekijk de videoclip van 'Spiegel', ft. Raymond van het Groenewoud:

Beluister het album op Spotify: