Tractors blijven klaarstaan voor TW Classic

5 juli 2016
Jongeren wandelen door de modder op Rock Werchter 2016
Vorig weekend werden de weides van Werchter omgeploegd door duizenden festivalgangers. Wat overbleef was een vuil boeltje en 300 ton afval. Maar raken de weides terug klaar voor TW Classic?

Xavier Taveirne sprak met Dirk Claes, burgemeester van Rotselaar:

"Het opkuisen na Rock Werchter is volop bezig. Dat gebeurt in samenwerking met jeugdbewegingen of andere verenigingen, maar er is duidelijk een hoop meer werk dan andere jaren. Er is echt heel weinig meegenomen naar huis, veel materiaal is blijven staan."

Tractoren blijven aanwezig

"Gelukkig heeft het de afgelopen dagen niet meer geregend in Werchter. We zien dus dat er verbetering is wat betreft de modderpoel die was gecreëerd na vier dagen festival. We denken dus wel dat we de campings gaan kunnen gebruiken als parking. Met boomschors kunnen we dan ook al heel veel oplossen. Maar, de tractoren blijven wel aanwezig om wagens eventueel weg te slepen."

"Het zou kunnen dat we toch nog alternatieve parkings zullen gebruiken, zoals die aan de Brabanthallen. Maar we hopen dat 3/4 van de parkings bruikbaar zullen zijn en dat is normaal genoeg."